13 Ağustos 2013 Salı

Hızlı bir Bayram!

Ramazan geçti Bayram bitti ,bilgisayar başına geçmem demek azıcık ta olsa boş vaktim var demek benim için,ama Bayram süresince Nete bi bakayım demek ya 10 saniye sonra kalkmak yada bilgisayar başında sızmak olarak sonuçlandı ,Bayram tatili herkes evde olduğundan gezmelerde işin içine girince (ki bu Bayram ev çevresini çok aşmadık) düzen çocukların uykusu bozuluyor gözümü açıp kapamam arasındaki zaman hep ayakta geçiyor,az oturayım desem ki daha demiyeceğim anında bir kardeş kavgası patlak veriyor .
    Ufak kızımızda büyüdü 2 yaşa doğru hızla ilerliyor ve çocuklaşmaya başladı iyice,abi taklitleri hayranlıkları kıskançlıkları,arada abi eşyalarının canını çıkarması nedeni ile abi pataklamaları hayatımıza birsüredir girmiş durumda :j
    Çocuk büyüten anneler bilir çocuklar bu sene uslu ise seneye başka ,bu sene sorumluluk alıyorsa seneye almaya  da  bilir , dönem dönem ciddi değişkenlik gösterirler bu şekilde oluşur karakterleri birde bizimki gibi kardeş sayısı 2 yada daha fazla ise birde aralarında bu büyüme daha da farklı bir şekilde yol alır .KIzımız abi hayranlığı ve taklidi  ile tam bir abi  kuyruğu oldu  ,oğlumuzda şimdiye kadar  olan rahat ve kimsenin karışmadığı kişisel sahasına. Bodoslama giren, devamlı yanı başında biten kardeşini hem sevmekte hemde rahatsız olmakta. Eşya paylaşmak ,hatta onları koruyamamaktan şikayetci.
   Bazen çok sık kavga etselerde  oğlum isyan  bayrağını çekip kapısını kitlesede kan bağının en güzel örneği sevgilerinin azalmaması .
    Bir dakika önce cıyaklayıp abisine kıızarken, sakinleşsin diye eline tutturduğumuz herhanği birşeyin 2.'sinide alıp yine abisine gitmesi görülesi birşey.
   1.5 yaşında da olsa sofraya yalnız oturamaz,aldı ne varsa abisinde götürür giyindi ise abisine gösterir ,oynuyorsa ya da yeni bir iş başardı ise ilk abisi bakmalıdır ,gün içerisin kim bilir kaç kez 'abi abi abi 'Diyerek gezer.. Abisi de ne kadar kızsa da , sinirlense de  çok sever kardeşini. İnsan hafızasında kalacak en güzel anıları oluştururlar şirinlikleri ile :)
      Her ne kadar nefes alçak zamanı da kendime zamanı da ,işime yada kişisel zevklerime zamanı 2.çocukla beraber nerede ise bulamasamda bu bağlılık ve sevgi içimi rahatlatıyor. Birkaç yıl içinde bu yorgunlukların ve zamansızlığın biraz daha iyileşeceğini düşünüyorum,deneyimli annelerden aldığım nasihatla. Bakalım göreceğiz bide bu sene okula başlayacak olduğundan abimiz sanırım bu seneyide gözden çıkarmam gerekecek.Şİmdi bile ufaklığın  yanında boyama bile yapamadığımız düşünülürse:)
Yada önemli bir mevzu konuşurken yada bir durum anlatırken oğluma ,anne anne çığlıkları ile kendini sohbetin ortasına sokarak  tamamen mevzuyu provake edip kendini gösterme amaçlı bizi konuşturmadığı  düşünürse ,Allah tan sabır ,selamet evime sekine istiyorumm.Amin:)
      Bayramda koşturdum koşturdum uğraşdım dukan diyetine başladım ,çok vaktim varmış gibi bide kendime ayrı yemek yapacam yani:))) neyse bakalım. Neler olacak :)


Bayram tatlım bülbül yuvası eşim çok dalga geçti ismi ike ama afiyetle de yedi:))

      



Büyüdük te el öpmeye başladık,ama hızlı büyümek istiyoruz öyle el ele dolaşmak başkasından yardım almak bize biraz ters özgür seviyoruz biz:)

Gezme arası az serinleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder