Dukan tavuk çorba ;önce bir bloktan tarif bakarken uygulama esnasında da kendi çorbama dönüşmüş bir çorba .tadı okalar güzel oldu ki ben bundan sonrada tavuk çorbalarını böyle yapacağım .
Dukan tavuk çorbası
3 fincan tavuk eti küçük kuşbaşı doğranmış( saçma oldu ama ölçüm aynen bu :)
4 bardak su
1 yumurta
1 küçük soğan
1 su bardağından az light yoğurt
1 silme çorba kaşığı nişasta( çorba nerdeyse 4-5 tabak oluyor nişasta oranı günlükten biraz fazla 1tabak yemezseniz limiti aşmış olmazsınız)
Köri (çok önemli bu)çorbama asıl tadı veren köri oldu
Karabiber
Kimyon
Biraz tuz.
Yapılışı: önce bir fincan tavuk eti ve soğanı 2 bardak suda haşlayın, soğanı içinden çıkarın(buraya kadar tarifi başka bir bloktan okudum sonrası bende film koptu:)). 2fincan tavuk etini az su ile kavumun kavrulunca köri ,karabiber,kimyon ekleyin. Ve biraz daha kavurun aynı etleri çorbanın içine koyun 3 fincan etiniz oldu. Sonra yoğurt, yumurta , ve nişastayı çırpıp kaynayan çorbaya ekleyin ,karıştırmaya devam edin kaynarken ;2 bardak su daha ekleyin (kıvamı nasıl seviyorsanız bu son suda bunu ayarlayabilirsiniz) çorba son kez kaynadığında altını kapatın. Üstüne hiçbir baharat eklemedim zira içindeki tam kararında olmuştu . Afiyet olsuuuun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder