16 Ağustos 2013 Cuma

Dukan çorba

    Dukan diyetinin güzel yanlarından biride yiyeceklerin sınırını o çiziyor tariflerinizi kendiniz yapıyorsunuz . Diyelimki tatlı ağırlıklı seviyorsunuz besin hakkınızı o yönde kullanabilirsiniz .
     Dukan tavuk çorba ;önce bir bloktan tarif bakarken  uygulama esnasında da kendi çorbama dönüşmüş bir çorba .tadı okalar güzel oldu ki ben bundan sonrada tavuk çorbalarını böyle yapacağım .
     Dukan tavuk çorbası 
       3 fincan tavuk eti  küçük kuşbaşı doğranmış( saçma oldu ama ölçüm aynen bu :)
       4  bardak su
        1 yumurta
       1 küçük soğan
        1 su bardağından az light yoğurt
         1 silme çorba kaşığı nişasta( çorba nerdeyse 4-5 tabak oluyor nişasta oranı günlükten biraz fazla 1tabak yemezseniz limiti aşmış olmazsınız)
       Köri (çok önemli bu)çorbama asıl tadı veren köri oldu 
       Karabiber
        Kimyon
       Biraz tuz.  
Yapılışı: önce bir fincan tavuk eti ve soğanı 2 bardak suda haşlayın, soğanı içinden çıkarın(buraya kadar tarifi başka bir bloktan okudum sonrası bende film koptu:)). 2fincan tavuk etini az su ile kavumun kavrulunca köri ,karabiber,kimyon  ekleyin. Ve biraz daha kavurun aynı etleri çorbanın içine koyun  3 fincan etiniz oldu. Sonra yoğurt, yumurta , ve nişastayı çırpıp kaynayan çorbaya ekleyin ,karıştırmaya devam edin  kaynarken ;2 bardak su daha ekleyin (kıvamı nasıl seviyorsanız bu son suda bunu ayarlayabilirsiniz)  çorba son kez kaynadığında altını kapatın. Üstüne hiçbir baharat eklemedim zira içindeki tam kararında olmuştu . Afiyet olsuuuun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder