17 Nisan 2012 Salı

kızım kızım kızçem....



kasım ayında zahide bir kul olmasını ümit ettigimiz gülümüz dünyaya teşrif etti.Çokta anmamak gerek olumsuzlukları diye düşündüğümden hızla es geçicegim hamilelik faslını:)Ama hamile hanımlar gördüğümde gayr-i  ihtiyari strese girmiyor değilim doğrusu.Hakkımda hayırlısı böyle imiş diyorum.Biricik oğlumuz ve biricik kızımız var şimdi .Rabbim dileyen herkeze verir inş.
     Oğluşumda da hamileligim boyunca hep kendi işlerim ve hobilerimle meşkul olmuştum ,kızımdada uykusuzluk sıkıntı ve agrılarımda da boş durmamaya çalıştım.Kesinlikle genelliyemem ama ben kendimi meşkul edince maddi ve manevi sıkıntılarım hafifler ,hep yapıcak bi işim bir programım olur bu sebepten.
     Kızımda  da el işi, hobi elimden  geldiğince birşeyler yaptım .Kendimce depolama çözümleri (ileride bunu da bir post olarak yazacağım).lohusa şerbeti takımı süsledim ,sevgili çatı katı ilkayından örnek aldığım  mevlüt şekeri ve süslemeli  bardaklar yaptım .Kızım için iğne oyası mendiller(biraz basitler ama).ufak el işleri ,oğlumun mobilyalarını akça ağaç görünümlü yapışkan kağıtlarla yeniledim.(Koyu maviydiler şimdilik aynı dolapları kullanıyorlar açık renk olsun istedim.)bunun gibi bebek hazırlıklarım oldu burdada hem bir anı hem fikir olsun diye sizinle paylaşayım dedim.:)


 Şerbet takımım çeyizimden kristal bir su takımım vardı.Pembe saç lastiklerine fiyonk kurdele ve gördügünüz gülleri diktim rahatlıkla çıkarılıp takılabiliyor şimdide peçete halkası oldular.ileridede toka olurlar:)


Sevgili çatı katı 

ndan örnek aldıgımız mevlüt şekerimiz içinde pembe pelur kagıdına sarılı  bağdem şekerlerimiz var.
Buda başka bir mevlüt şekerimiz üçtane mevlüt yaptık bu sebeple mevlt şekerleride çeşitlendi:)


üstteki şekerde pembe ve beyaz güller kullandım, oglumunkinde beyaz mavi almıştım ve mavi tüle sarmıştım.eminönünden aldığım güller telliler çok pratik oldular hatta perdelerim için tutturma aparatı bile yapmıştım.




buda ilk kutu şekerin sadece alt kısmını yaparak hazırladıgım şeker tülledim şifon kurdelelere de isim kagıtlarını takıp bagladımm.ve bardaklar bardaklarda çatı katı ilkayın buluşu.


teşekkürler çatı katı.(bağlantı vermeyi öğrendiğim gün bağlantı eklicem buraya inş.)


bağlantı vermeyi öğrendim yaşasın  




lohusa yatagımı yatak odama kurmuştuk.oldugu yerdeki kapı süsü.dantelli nevresim takımıda ayrı bir hikaye onuda yazarım bir gün inşallah.








hazırlıklara toplu bakış.



2 yorum:

  1. hepsine bayıldım ellerine emeğine sağlık ...
    şuan oturup ağlamak istiyorum neden benimde bir kızım yok diye :) sayende çok fikir biriktirdim inşallah bir gün hepsini uygulayacağım dünyanın en tatlı bebeğine sahip olurum :))
    adaşım zahide gülü çokk öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. inşallah hayatım rabbim hayırlısı ile dualarına karşılık versin.Tüm bebekler çok değerli hepsi en iyisini hak ediyor.ÇOK ÖPÜYORUM.

    YanıtlaSil