21 Temmuz 2016 Perşembe








                         DARBEYE DARP  EYLEYEN TEK MİLLET  SANA HAYRAN OLMAMAK MÜMKÜNMÜ ..............
                 Allah bu millete birdaha istijklal marşı yazdırmasın demiş Mehmet Akif ....Tarihi çok severim çok okurum hayal ederdim kahramanları atalarımız hayranlığım hep artardı fakat birde şu zamana dönüp baktığıma nerde ceddimiz nerde biz derdim. 15 temmuz saat 11 civarı ezber tekrarı yaparken kardeşim aradı Abla Darbe var haberlere bak ne darbesi kız dedim Şu 80 ler gibimi evet abla dedi .Hakikaten canlı yayında tüm kanallar yollardan  geçen tanklar ,gökyüzünde helikopter ve f16 lar bir şapşallaştım şaka gibi sanki hep anlatılan şeyler gözümün önündeydi.
       Hemen eşimi uyandırdım Darbe oluyor kalk ! oda benim gibi aynı inanamayan gözlerle ne darbesi yaa dedi , bildiğin darbe ordu devlete baş kaldırıyormuş dedim ve kitlendik ekrana napsak derken TRT de bildiri başladı daha az evvel ezber yapıyordum hafta sonu sınavma değil sınav yarın üzerime doğacak günaşin bile nasıl olacağı belli değildi.

       Yıllarca sınavlarda itilmiş kakılmış ,başörtüsünden yadırganmış ,hep dışlanan hallerimize bir son vermiş haklarımızı kullanmamıza yardım etmiş  destek olmuş devlete darbe oluyordu Elhamdülillah Cumhurbaşkanını gördük nekadar tuhaftır ki akıllı telefon ile canlı yayına bağlandı .Tuhaftır diyorum çünki normalde kürsüde meydanlarda gördüğüm cumhurbaşkanım olay nekadar acilki böyle yayına bağlanmıştı .Bu kabul edilemez! dedi , ordunun tamamı değil sadece bir grup ,gidin sokağınıza sahip çıkın dedi. Nasıl rahatladım hiçbir şey belli değilken sadece  bu sözü bile öyle bir cesaret verdi ki  eşim abdestini alıp giyindi helalleştik ne olcağı bilinmez dedi  darbecilerin yolları kapattığını öğrendik öyle böyle gidecekti  ayrıldık.
       O gitti ne yapsam çocuklar uyuyor tv de askerin taradığı ezdiği insanlar ilk anın şapşallığı geçmiş üzüntü heryanımı sarmıştı eşim gitmişti onun için ne kadar endişelendim bilmiyorum doğrusu çünki o çıkar çıkmaz TBMM bombalandı :( o zaman bu bir darbede değil dedim birileri yok olun bitin diyordu geçmişteki  askeri darbeler gibi de değildi , kardeşimin eşi havaalanına varmış askerler orada insanları taramıştı .Fetih surasine sarıldık elden gelen tek şey buydu o sırada o an hocamdan Allah razı olsun dedim bunu onu görüncede söylicem Allah izin verirse ,sadece sınav için olmasada ezber yapmak zorsada ezberletti bize o anda defalarca okuduk.
  Rabbim bize hem şükürlük hem münacaatlık vermiş Kuranımızı elhamdülillah olmasaydı neye sarılacaktık dedim.
              Köprüden her geçişimiz artık içinde sızı taşıyan bir sevinç karmakarışık bir hissiyat olacak.Biryanda şehitler biryanda  yeniden kazanılmış  hürriyet.

     Saatler ilerledikçe sokaklardaki insan sellerinin kendilerini siper edişleri tankların önüne atışları şehidler ,gaziler ,sivilleri tarayan askerler saatlerce kur'an, haber ,telefon  belki de tüm vatandaşlar aynı durumda olmalıydı saatler geçtikçe teslim olan askerler ihaneti ortaya çıkmış generaller Açtım insanvücudu saatler geçtikçe yinede fizyolojik ihtiyaçları alarm veriyordu ama yemek yiyemedim yiyemiyordum  suyun tadı yoktu lezzeti  yoktu ev üstüme üstüme geliyordu çocuklara gidip baktım bir kaç kez selalar yankılanmaya başladı  o zaman iyice hissettim ülkeme hainler girmişti , konvoylar  ,arefe günllerinde gördüğümüz insan kalabalığı, sanki bir mahşer yeri gibiydi dışarısı.
    Sabahın ilk ışıkları  ile daha toparlanan durum  asıl hainlerin  içimizde olduğunu kanıtlarken Tarih sayfalarında kaldığını zannettiğim ceddimizin o gece sokaklarda tekrar ortaya çıktığı idi  en güzel gerçek .Öyle birşey ki çocuklar olmasa bende giderdim  çünki aklıma gitmekten başka birşey gelmiyordu ,kendi halinde yavaş zannettiğimiz insanlar bile eşim gibi kendini sokağa atmıştı o an kanların da sanki yıllardır uyuyan cengaverler ortaya çıkmıştı.
         

   TV de hep aynı şeyi söylüyorlardı darbeciler Türk halkını hesaba katmadı ! şunu söylemek istiyorum ben bile kendimden bu adrenalini beklemezken vatandaş dahi kendinden bunu beklemezken tabi hainler hesap edemeyecek.
   TBMM yi bombalanması  sanki namusumuza uzatılmış bir el değilmiydi . Ertesi gün biz bu şekilde  olaya kilitlenmişken başkalarının market boşalttığını duymak ayrı bir üzüntü oldu  :( Yeme kardeş soğan ye ekmek ye yeme ama ne işin var markette yaaaaa :(
    Plansız şu an aklıma geleni yazıyorum 5 gündür tv ,internet ,köşe yazısı kitlenmiş durumdayım habire çıkan yeni haberlerden ayrı bir üzüntü  duyuyorum. Nasıl bir şey kedini bukadar halim salim bir maskenin arkasına saklayıp dini alet edip kardeşini yok etmeye yöneltir işin bu taraflarını herkes biliyor zaten artık ama  insanları ayıran şucu bucu diye saflara koyan tarikat mezhep cemaat oluşum her ne ise hepsi korkunç görünüyor artık  gözümde kardeşim de yurttaşım de herkes kişisel özgürlüğü  dahilinde yaşasın  niye bukadar karmaşıklaştırılıyor herşey o karmakarışıklığı gelip hainler böyle kullanıyor .Beşinci gün oldu hala yediğimden içtiğimden lezzet alamıyorum bebeği ile oynayan kızımı görünce şükürden sarsılıyorum her anımız ne kadar kıymetliymiş yarabbim şimdiler de  belkide çok daha farklı bir durumda olacaktık ,belkide eşim hiç dönemeyecekti, kıldığımız namaz ettiğimiz şükür bile sanki artık olması gerektiği gibi artık gönülden her hücremiz katılarak hissederek nefes alıyorum evladıma bakıyorum sokakta yürüyorum bunlar ne büyük nimetmiş..Bize başka vatan yok her kum tanen nekadar değerliymiş nekadar azizmiş.:(
                   İnşeaallah cesaret edemezler karışıklık çıkarmaya Rabbim oyunlarınızı bozsun rabbim vatanımızı bize bağışlasın.Devletimizi başımızdan eksik etmesin kürt ,laz ,türk farketmeden bize kardeşlik sevgisi versin safımızı sık tutsun. Daha neler neler var içimde isimle küfretmek istediğim şahıs var ,ismi lazım değil .Cumhurbaşkanına yazmak istediğim destan  var neler neler .İstiklal marşınn her kıtasının ayrı ayrı gerçekleştiğini gözlerimle görmüşüm ben artık  o bayrak huzurla dalgalanmadıkça rahat etmem. EN ÖNEMLİSİ AKİF 'İN DEDİĞİ GİBİ RABBİM SEN BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMA .Aminnn.


1 yorum: