19 Ekim 2013 Cumartesi

Yeni başlangıçlara.

Yine çok zaman olmuş ama maruzatım büyük, okula başladık biz.Ve tahmini beklediğimiz ama olmamasını umduğumuz olumsuzluklar ortaya çıktı. Aslında her işte bir hayır vardır çooook koşturmam, yıpranmam gerekti ise de bunların hayırlı sonuçlarıda yüzümüzü güldürdü. 
   Ama yine de belirsizlik ebeveyn olarak bence düşülecek en zor durum. Tabi böyle bulmaca gibi konuşmak okuyana çok anlamsız gelebilir ki haklıdır :) ama hiperaktif ( yani lafta olanından değil )bir çocuğu olan anne beni daha iyi anlayacaktır , ayrıntı vermek kelimelere dökmek rahatsız edici olabiliyor bu manada. :)bu sebepten böyle yüzeysel konuşarak geçtiğimiz bir ayı ayrıntıya girmeden özetliyorum
   Okul ,yollar, doktor , ders, jet hızı ile acele yemek ve ev işi, yeni okula başlayan abisini ziyadesi ile kıskanmanın getirdiği , ağlangaç bir prenses  vesaire
   Sonuçta düzene girdik elhamdülillah,okulda çok az kalsada sınıfın en iyisi olmuş kerata , kızım Abi'sinin ayrıcalıklarını kabullendi , okul uyumu iyiye gitmeye başladı ev düzene girdi dukan biraz sarsıldı toparlanıyor, ve yeniden okul hayatım başladı .
    Hiçbir kaygı gütmeksizin kendim için birşeyler yapmak istiyordum aslında bu bencilce bir konuşma oldu ama öyle de değil ev hayatı kadının hayatından çok şeyi alıp götürüyor zamana dur demek imkansız harika iki çocuk ile dolu dolu geçen senelerim oldu isede herşey dört dörtlük olmuyor, beklenemezde . Bu sebepten okula geri döndüm çok güzel dersler ile tekrar çalışmaya başladım sınav mecburiyeti daha düzenli okuma, çalışma ,hatta ev düzeni için bile iyi oldu diyebilirim. Her şeyden önce okumak güzel , öğrenmek güzel. Kafanızda belkide gereksiz yere birşeyleri büyütmeye de vaktiniz yok ,öğrendikleriniz ise her zaman yeni bir Ufuk , bakış açısı yaşama hazzı insana . :)
      Böyle özetlenebilir şu vakte kadar olan koşturmacam geçmiş bayramınız mübarek ola.


2 yorum:

  1. çok çok çok takdir ettik ♥ iki çocuk annesi olmanın büyük sorumluluğu ile okumaya da devam etmek... muhteşemsinnn.. açıkçası dün "yüksek lisansa ara mı versem, yol çok yıpratıyor" diye ciddi ciddi düşünmüştüm. bugünse karşıma senin bu yazın çıkıyor... kader olarak yorumladım, devam edeceğim... nolur nolur nolur bırakma olur mu. blogunu takibe alıyoruz bu yazınla ♥♥♥ kendine iyi bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bize farkında olmadan aşılanan yorulduysan biraz dinlen ara ver zihniyeti nekadar yanlışmış ben çok kez bunu anladım hayatta yorulduysak hızlanmalı hatta koşmalıyız ki işte o zaman o tatmin duygusu insanı yeniliyor sizinde yolunuz açık olsun:)

      Sil