30 Haziran 2013 Pazar

Mutluluk...




   Öyle uzun hesaplara hedeflere gerek yok ,günlük yaşıyacaksın  hayatı ,çok yük yüklemeyecesin omuzlarına  , tamam! ideallerin olacak ama çok akıl  oyunlarına da  gerek yok , fazla mükemmeliyetçide olma.
 

 Bazen küçücük bir ayrıntıda mutluluk , bazen de sahip olmadıklarında ,iyi ki sahip olamamışım benim olmamış demekte , ne güzel hastalık bana verdikleri ve kazandırdıkları diyebilmek belki de ,sağlığım dan daha  hayır verdi demekte,bazen uzaklıkta, gurbette mutluluk ,bazen candan içeri can olmakta , mutluluk seçmekte,seçilmekte.Hesaplamak ta, ayarlamak ta değil ,akışına bırakmakta ,peşin hüküm vermemekte.

Beklemeyi bilmekte ,ufuğunu yanında taşımakta ,enginliği içine almakta, karmaşada değil sadelikte bazen mutluluk ,rahatlıkta değil de bazen de  zorlanmak ta ,veyahut  en kötü olumsuz zannettiğimiz olaylar da mutluluk, herşey olup bittikten sonra yaşadığın kadere hayret etmekte  , onca zaman gönülden beklediklerinin şer zannettiklerinle beraber sana gelmesinde ,tüm aceleciliğine muzipce gülmekten mutluluk .İlahi akıl karşısında aptallaşmakta , binlerce ayarlaman da bulamayacağın olgunluğun , hesapsızca sana gelmesinde, beklediğinde değil bazen de  beklemediklerinde. Mutluluk; istediklerinde değil, bazende istemediklerin de......
      Mutluluk hep yanında ,sadece görebildiğinde...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder